Barnledig

Nu är vi barnlediga. Mormor tog med sig barnen hem. Dom skulle sova kvar där och baka pepparkakor och lussebullar imorgon.
Vi har käkat kinamat  och druckit lite rödvin. Just nu ligger Per i badet och jag har precis betalt räkningar. Det är alltid lika kul!
Det är så otroligt tyst i huset och nu när man går ner i varv så blir man sömning. Tror jag kommer att somna av tystnaden ganska tidigt. Förstår inte varför det alltid blir så när man äntlgen får chans att umgås och sitta och titta på tv eller film i lugn och ro.


Nej nu är per klar i badet och vi ska sätta oss att slå in paket till barnens adventskalender.

Min man gillar inte riktigt detta. Men det är en tradition som jag vill hålla på. Jag och min bror hade alltid sådan kalender och det är min farmor som sytt dom till barnen.

Så, så får det blir!!!!


KRAM


Ledig dag

Idag har jag "vabbat", Alice är inte riktigt kry. Vi har pysslat lite hemma och gjort iordning för 1:a Advent.
Nu har även julgranen ute fått belysning, så den lyser så fint i mörkret. Annars vet ni ju att det är riktigt mörkt hemma hos oss!!
Imorgon är det julmarknad. Det ska bli spännande och mysigt. Synd att snön har smällt bort bara. Det blir inte den riktiga stämmningen utan den. Just nu ser det mer ut som vår i trädgården. Lerigt och alldeles grönt.

Nu är det "time" för IDOL, och idag är ju en av mina stora tonårsidoler med.
Man har ju tom spelat in en av hennes låtar på skiva. Sen var det väl i oförsig lite ofrivilligt. Men jag har gjort det i alla fall. Men den versionen av främling vill ni inte höra. Jag kan säga att jag skulle aldrig ha platsat i IDOL.

Trevlig helg!

Länkar

Hej på er

Nu har jag lagt upp lite fler länkar. Så ni kan kolla runt och få lite inspiration från andra bloggar!

I Granskogen

1:a advent närmar sig och av tradition brukar vi sätta en julgran ute med ljus till just 1:a advent.
Så nu har jag och barnen och morfar varit ute i skogen och letat. Alice tycker att det är riktigt viktigt att morfar är med.
Det är lika svårt varje år att hitta den där "perfekta"granen. Men i år så hade vi tur att hitta en som var ganska skapligt rätt så fort. Sen så drog vi hem den från skogen på barnens bob.

1 månad kvar

Idag är det exakt 1 mån kvar till julafton och det är snöstorm utanför fönstret. Hoppas att det är likadant den 24 dec. Ja, kanske inte storm men i alla fall snö.
Igår så pyntade jag lite hemma och satte upp ljusstakar och stjärnor i fönstrena.  Det blev så himla mysigt.
Ska i veckan också köpa mig lite nya julblommor, amaryllis och hyacinter.

Sitter och funderar på vilka jag ska köpa julklappar till. Varje år så säger vi vuxna att vi inte ska köpa till varandra men ändå så blir det så. Jag vill så gärna köpa, tycker det är en kul grej. Och själv älskar jag att få "paket"!
Det blir ju till barnen, min bror, min pappa, min mamma och henne man, svärföräldrarna, min farmor och min man såklart. Inte så jättemånga, men det räcker till.
Som tur är så har jag redan börjat och har ganska så klart för mig vad jag ska köpa till dom jag inte är klara med. Så det blir nog inte så svårt.

Nu ska jag duscha, koka mig en kopp te och krypa upp i soffan med min älsklingstidning just nu
"Allt om hemmet-julspecial".

Ta det lugnt i snövädret!!

VÄSTERÅS

Idag efter att jag jobbat så åkte vi direkt till Västerås. Min farmor fyllde 88 år. Vilken ålder! Undrar om man kommer att bli så gammal? Hur som helst så hade jag bakat 2 smörgåstårtor som jag hade med mig och vi hade lite fest.

Vi passade även på att besöka Bettan och köpte lite julsaker.
Hon hade pyntat så fint i butiken. Man blir så inspirerad varje gång man är där.

KRAM

Fredag

Jag jobbade först. På hemvägen passade jag på att stanna til på kyrkogården och tände ett ljus för mormor och morfar.
Jag skäms att säga det men det är väl kanske 3 gången jag är där. Min mormor har varit död i 20 år men morfar bara i 1 år. Kanske jag blir bättre på att besöka den nu när båda ligger där. Får skärpa mig!!

När jag kom hem så pysslade jag lite med barnen. Vi gjorde apelsiner med nejlikor, som min farmor ska få i present.

Sen så var vi bjudna hem till Emmy, jocke och Vilgot i Kjula. Det var trevligt. Det är hemskt hur sällan man egentligen hinner umgås med sina vänner. Vi träffades sist i somras. Men det var trevligt och vi fick smaka på deras "ko". Det var super gott!!

Barnen somnade på hemvägen. Och när vi kom hem så dröjde det inte länge innan jag också satt och sov i soffan.


KRAM


SNÖ

Bara för att jag skrev om regnet igår så kom det snö idag.
Barnen är ute och åker bob, skidor och stjärtlapp. Tänk vad lite snö kan göra i alla fall. Mina barn har inte velat vara ute efter dagis alls men nu så var det jätte kul. Och dom leker och har så skoj.
Alice kämpar på med sina skidor. För alla er som sett Lotta på Bråkmakargatan så är det ganska likt. Men hon ger sig inte, precis som Lotta.
Axel vill också åka men han har inga skidor, jag tycker han är för liten.

Idag få det nog bli en riktig myskväll inne med tänd brasa och lite tv-tittande ihop med barnen.

Regn, regn

GUD vad jag trött jag är  på detta j-vla regnväder! Ska det aldrig sluta!
Det är mörkt hela dagarna. I  oförsig så är det ju rätt mysigt när man får tända massor av ljus.

Jag känner mig i alla fall duktig då jag trotsade vädret och tog mig i kragen och red Noelle en stund. Och det var ju tur jag gjorde. Hon kändes så himla fin idag så det var riktigt kul.

Nu sitter jag här med en kopp te och värmer mig lite. Ska strax åka och hämta barnen på dagis.

KRAM KRAM

TV RUM

Tänkte visa er en bild på tv-rummet, vårat gamla sovrum. Ni funderar säkert hur det blev där nu. Det fick bli en liten tv-hörna där barnen kan sitta och se på film och senare när de blir lite större kanske spela tv spel med kompisarna
Det blev rätt okej men jag skulle vilja ha en annan tv-bänk. Men men man får ta vad man har tills man hittar det man vill ha. Per målade om min gamla  konfirmationskista och den fick bli bord.

.

Axel hos frisören

Axel har varit hos frisören nu på morgonen. Eller pappa tog fram rakmaskinen. Han var verkligen långhårig men det är svårt att få klippa honom. Men nu så! Vi fick förstås locka med en klubba, precis som man får hos frisören.
Men pappa råkade ställa in maskinen fel, så det blev lite kort, alldeles för kort enligt mamma. TUR att det växer ut igen!!

Hästfamiljen minskar

Jaha nu har Yoanna åkt iväg. Det hela gick ganska bra men hon var lite knölig att gå in i transporten. Men sen hade det gått bra. Jag hoppas att hon kommer att trivas ihop med sina nya kompisar. Det blir nog kul också när hon får komma igång att springa lite igen.
Nu har jag helt plötsligt bara 1 häst kvar, det har jag aldrig haft. När Alice föddes bestod hästfamiljen av 4 hästar. Så den har verkligen minskat med åren. men å andra sidan har ju familjen ökat. Nu när man har 2 barn så inser man att det finns annat som är viktigare än hästarna och tiden räcker inte riktigt till.

Bloggens utseende

Måste bara förklara varför bloggen ser lite konstig ut just nu.
Förökte mig på att läga in en klocka och då hände "något"! Man är ju inte direkt något proffs på datorer. Men länkar och kategorierna finns kvar i höger kanten dom ligger bara dolt. Men om ni klickar där så kommer dom fram.

Ursäkta!!


Fixardag

Idag blir en riktig fixardag. Vi har en hel del att göra.
Jag ska söka ett jobb, plocka tvätt och stryka lite
Per hugger ved och städar i förrådet
Sen ska Alice och jag till stallet, för min ponny ska åka iväg til sin nya "matte" idag. Där hon ska bo ett år och ut och tävla lite på travbanorna. Får se om jag även hinner rida lite.
Per och Axel ska åka och handla.
Så dagen bjuder nog inte på så mycket roligt, utan mer måsten! Men ibland måste man ju ta tag i sånna grejer också.

Nya sovrummet

Nu har vi fått ett eget sovrum på nedervåningen. Det känndes lite konstigt första veckorna, att barnen skulle sova själva där uppe men nu så har man vant sig. Och man hör om dom ropar i alla fall. Och Alice hon kommer ner själv om hon vaknar. Tidigare hade vi ju inget riktigt sovrum utan hade våran säng i ett allrum på övre plan. Nu har vi också fått ett eget "privat" rum. Men våran sänggavel som vi hade tidigare, en gammal omgjord dörr fick vi inte rum med så nu har Per snickra en ny av träplankor som självklart blev vit. Det blev bra tycker jag.
Jag ska visa er 2 bilder då jag vet att det är någon som är nyfiken!!
   

Mysig butik

Satt och surfade runt lite medans barnen leker. Bäst att passa på när dom håller sams och leker så bra tillsammans.
Annars tycker jag dom mest "kivas" just nu. Axel ska alltid ha allting som Alice har osv.
Hittade en mysig butik i Upplands Väsby www.inredningskompaniet.se
Tänkte försöka åka dit och kika lite i nästa vecka om det finns någon ledig stund någon stans.
Nu måste jag börja laga lite kvällskäk!

Utmaningen

Nu kommer utmaningen:

1) Mina föräldrar är skilda och jag är uppvuxen med pappa, kanske inte så vanligt som tjej
2) Jag har idrottat en hel del, fast man kanske inte kan tro det nu. Gymnastik, ridning, fotboll, skridskor, Gym, aerobic/gympa, och Kick Boxning. Har tom varit medi SM i skridsko. Placeringen behöver jag inte nämna!
3) Jag är en riktig tröttis och behöver ha minst 10 tim sömn/natt för att vara människa.
4) Har varit häst au-pair i Munchen, inte så länge men ändock!
5) Älskar hästar och har varit hästägare sen jag var 11 år
6) Fullkomligt älskar KINA mat och micro popcorn och skulle nog kunna leva på det
7) Sist och inte minst:  Har gjort en kullebytta i manegen på Cirkus Scott

Det var det! Känner tyvärr ingen som jag kan bolla utmaningen vidare till.

Hjälpp!

JAg har blivit utmanad av mammamalinsliv.blogg.se att skriva 7 saker om mig själv. Har dragit ut på det och  ny lyckats få ihop det men när jag skulle lägga ut det så försvann allt!  HJÄLP!! Så nu får jag börja om men det hinner jag inte nu. Måste fixa lite lunch, åka till stallet och luncha hästarna också och hämta barnen på dagis.
Håll ut Utmaningen kommer

Höstarrangemang

Denna höstgrupp gjorde jag igår. Den slitna höganäskrukan har jag fått av min farmor så den är minst 70 år gammal
Blompinnen kommer från EB:s countrydesign i Västerås
Jag tycker det är så fint med cyklamen, synd bara att dom inte klarar så mycket kyla
.



Redo för vintern

Idag har vi haft  höststädningen i trädgården. Krattat sista löven, klippt ner gamla växter m.m
Så nu är det fint ochdet känns som snön kan få komma. Det är ju så himla blött och lerigt ute. Och sen så blir det ju betydligt ljusare av snön också.
Hoppas verkligen för barnens skull att vi får en riktig vinter med snö i år. Enligt  gammal sägnen, så säger man ju att om det är mycket rönnbär så ska det bli en kall vinter med mycket snö!  Så vi hoppas att det stämmer!

Sen har pappa ( morfar) varit här och ätit "fars-dag" middag.

Nu är barnen rejält trötta och snart redo för sängen.

Jag avslutar med att säga GRATTIS till alla pappor!

JOBB

Idag har jag jobbat. Det var en riktigt stressig dag, verkade som varennda människa skulle ha smörgårtårtor till FARS DAG. Men jag gillar att göra smörgåstårtor.
Tokig som man är så satte jag i gång att baka tekakor när jag kom hem. Som man inte var trött efter arbetsdagen.
Just nu badar ungarna och sen ska vi slå oss ner och mysa i soffan hela familjen.

Tjejdag!

I Torsdags hade jag och Alice en "tjejdag". Vi var bl.a på årets första julmarknad, på Åsby Handelsträdgård. Där var julen redan framme. Jag som älskar julen tyckte det var mysigt att strosa omkring där. Det är så fint och man kan sätta sig och ta en fika. Även där var julen redan kommen , köpte mig en knäck. MUMS!
Sen var vi och käkade lunch hos min farmor(gammelfarmor) i Västerås. Det var en riktigt mysig dag!!

Nya jobbet

Tack alla för gratulationerna för det nya jobbet.
Måste väl lämna en liten rapport. Det går bra att jobba och det är jättekul. Men klart man är lite trött, man är ju inte van att starta dagen så himla tidigt. Och det är rätt stressigt ett par timmar på morgonen.

Annars så lyckades ju barnen såklart bli sjuka också, min 1:a dag på jobbet. Dom har någon slags "magbakterie" och det bara rinner där bak. Men det var väl klart det! Dom har ju varit friska hela hösten när jag varit hemma. Det är en himla tur man har farfar och mormor som kan agera "nannys"!

See You

Nya jobbet

Idag har jag börjat på mitt nya jobb, LÖKENS.
Har gjort massor med frallor och 5 smörgåstårtor, dom var roligast. Men nu känner jag att jag är helt slut och huvudvärken börjar komma smygande. Men det är väl inte så konstigt med tanke på att väckarklockan ringde klockan 4 i morse. Det är ju mitt i natten!!
Men det känns väldigt kul att få komma igång och jobba igen. Att känna att man har en "uppgift" tror jag är väldig viktigt. Det gör att man mår mycket bättre.

Vinn Ljuvlig julkudde



Vinn en ljuvlig julkudde!

Jag älskar julen och börjar redan att längta efter att få börja "pynta". Funderar på att ha en "vit jul" i år. Har alltid varit så traditionell med rött förrut. Vad tycker ni? Ska julen vara röd??

Länken hittar du här...


"Karlsson på taket"!!

Vi har just varit ute hela familjen och beskådat "karlsson på taket" som ungarna kallade det.
För det kom ju en flygande människa. Det var en pappa från dagis som var ute och flög med sin "motor" på ryggen. ( vet inte vad det heter!) Hel coolt! Men fy något sådant skulle jag aldrig våga, jag är så himlans höjdrädd.

Bus eller godis

Igår kväll fick vi besök av ett "hemskt" skelett! Bus eller Godis skrek han. Och vad väljer man, tur man hade lite på lager eftersom det var lördag. Ungarna tyckte det var jätte kul! Någon annan som fick besök under helgen??

RSS 2.0