Barnledig

Barnen sover hos farmor och farfar så vi har just avnjutit en lång middag. Med förrätt och varmrätt. Vi har setat och ätit i över en timme. Nästan så man fick ont i rumpan efter en stund. Man är ju inte direkt bortskämd med det.
Lite gott vin blev det också och nu ska jag krypa ner i soffan med en filt, tända lite ljus och äta lite chips och kolla på IDOL så klart.

Mamma Snööööö

Mamma titta snö, det var det första barnen sa i morse när vi klev upp. Dom var helt överväldigade men jag vet inte om jag är riktigt lika glad. Inga vinterdäck på bilen än och det  lilla som kommit ner lär väl inte ligga kvar specielt länge. Det är väl borta över dagen. Om det inte kommer mer förstås dom har ju varnat för det. Jag gillar vintern men då ska det vara en ordentligt vinter med mycket snö som man kan vara ute och leka i, inte bara slask och halka.

Bullbaket blev lyckat igår. När jaghämtat barnen igår och berättade att vi skulle hem och baka bullar så frågade Axel efter "mormor". Kan inte förstå varför han förknippar mormor med bullarna. Törs jag avslöja att det var första gången jag bakade bullar igår. Då kanske ni förstår. Barn är allt smarta!

Snurrigt värre!

Imorse var det lite snurrigt här hemma. Barnen skulle ha "halloween-fest" på dagis och vara utklädda såklart. Så det var det enda dom tänkte på så fort dom vaknade. Så efter frukosten så började dom direkt att byta om och klä ut sig. Axel skulle vara riddare och Alice en ballerina. Tiden gick och det var dax att att åka till dagis.
På väg till dagis kom jag helt plötsligt på att jag hade glömt att "äta" frukost. Snurrigt värre!

Idag ska jag ge mig på att baka lite med ungarna när dom kommit hem. Det ska bli tekakor och lite bullar.
Gott med lite färskt bröd til helgen.

Ljus i höstmörkret



Så här års tycker jag att man bör ha lyktor och ljus i varje liten vrå. Lite levande ljus piggar allt upp. Det är väl det enda positiva med hösten, när det blir mökt och man får tända ljus varje kväll. Detta är min senaste inköpta lykta

Många Tårar

Just nu är det mycket ledsamt och många tårar hos Axel. Vi håller på med att sluta med nappen (åtminstonde dagtid).
Han vill helst ha nappen i munnen hela sin vakna tid. Men i förrgår så bestämde jag mig att det fick vara nog, efter att jag kastat bort napp nr 5 på en vecka, för att han bitit sönder den. På dagis kan han vara utan den hur bra som helst men så fort vi kommer ut i bilen så skriker han efter "mappen"!
Så nu går han omkring och är ledsen och låtsasgråter och gråter på riktigt  emmellan åt. Vi får väl se hur det går. Hur länge jag står ut vill säga!  Mormor har lovat honom en present om han kan sluta. Så jag hoppas det kan locka.


Julkudde



Denna härligt röda kudde blir nog fin i soffan under min stora "stjärntavla"!

Ullared

Jaha, nu var den avklarad! Den efterlängtade ULLARED-RESAN. Detta var nog den värsta resan hittils!
När vi kom ner kl 6.45 så möttes vi av en kö på ca: 200 personer. Men det gick rätt smidigt ändå. Efter ca: 20 minuters köande så var vi äntligen inne. Ordentligt taggade och racet kunde börja. Väl förberedd med en lång lista så var det bara att börja beta av. Men det var så himla mycket folk så det var svårt att komma fram på olika ställen och en del saker orkade jag inte ens kolla på.
Men hur som helst lyckades man ju i alla fall göra av med några tusenlappar. En del fynd blev det :
Bla. Nya vinterridbyxor för 79 kr, 2 vita pappersjulstjärnor för endast 19 kr/st, en ny kudde för 79 kr och en hel del julklappar till barnen. Bl.a BUZZ som normalt kostar 500-600 kr och jag gav 179 kr. Så dessa köp kände jag mig riktigt nöjd med.  Men det var en pärs! Som inbiten Ullareresenär så ska jag nog överväga nästa års resa riktigt ordentligt.

Morogonpigg eller kanske inte!

Ja är man morogonpigg eller inte. Det kan man ju fundera på när man var i stallet kl 6.05 i morse.
Men det var mycket grus i ögonen när jag klev upp. Och just idag så låg Axel brevid mig och trynade så skönt så jag hade hellre velat vända mig och krama om honom och somna om, när mobilen ringde.
När jag sen kom från stallet en halv timme senare så var jag ju pigg. Så istället för att krypa tillbaka till sängen så kokade jag mig en kopp te och satte mig vid datorn. För att kolla mailen och blogga lite.
Idag är det äntligen dax för den berömda "rekryteringsmässan". Jag har verkligen väntat på den och har ganska höga förväntingar, inte för höga hoppas jag! Men det är ju ett jätte bra tillälle att knyta lite kontakter.
Jag kan inte direkt säga att jag inte har något att göra om dagarna, nej inte direkt ! Min almenacka är ganska full just nu.
Men klart att det börjar bli tråkigt att gå hemma. Känns som den 3 1/2 månad långa semestern kan få vara slut snart.
Ja, ja det återstår och se vad som händer idag.

stressad

Hej igen

I fredags var jag uttråkad och nu känner jag mig tokstressad. Den här veckan är helt full i almenackan.
Det är ljusparty, möte på dagis, rekryteringsmäsan, hämta hö till hästarna, ridlektion. Och så om det inte var nog så har vi börjat göra om här hemma. Vi har bytt sovrum så nu håller vi på där. Det ska snickras och målas.
Konstigt  att man inte kan lyckas att hitta någon jämnvikt i livet.
Jag vill ju vara med överallt men jag måste nog lära mig att prioritera bort en del grejer och säga NEJ i bland.

Hej svejs!

Uttråkad!

Känner mig så uttråkad! Jag vill göra något. Oftast vill jag hitta på något när Per kommer hem från jobbet.När jag varit hemma hela dagen. Men då är han trött och tycker att det bara är skönt att vara hemma.
Men men nu är det snart dax att börja med kvällsmaten och sen får det bli lite fredagsmys med popcorn.
Så får jag väl se fram emot morgondagen då vi ska åka runt lite och kolla på grejer till vårat nya sovrum och tv-rum.

Vi ska nämligen flytta ner och få ett eget sovrum och så gör vi ett tv-rum där uppe. Just nu har jag mycket ideer hur jag vill ha det. Självklart blir det mesta i vitt förstås!!
Per ska bla snickra en ny sänggavel. Före och efter bilder utlovas!


blogg galen

hej igen

Nu fastnade jag visst i bloggandet. Ville bara tipsa om en bra blogg, för alla er som gillar inredning, i vitt så klart!
spetsochsnor.blogspot.com
Tyvärr så har hon lagt ner sitt bloggande. Men det finns underbart mycket fint att titta på.

Sovmorgon

I morse skedde något ovanligt. Vi råkade försova oss. Vaknade inte till förrän kl var 8.10. Detta hör inte till vanligheterna att vi sover ¨så länge i vårat hus. Här brukar dagen börja redan runt kl 6 på morgonen.
Men idag som sagt var vi alla tydligen riktigt trötta. Så det vart lite stressigt. Fick ringa dagis och säga att vi skulle bli lite sena. Och sen sätta fart med alla morgonbestyr.
Mitt upp i allt så ringde min mobil och då var det en som ringde på min annons om "resesäng" som jag skulle sälja.
Det visade sig att det var ett par gamla dagisföräldrar som ville köpa den.

Så til slut kom vi iväg till dagis. Jag, barnen och resesängen. För dom skulle hämta upp den där.

Nu sitter jag här och funderar på ur jag ska fördriva den här dagen. Hade egentligen bestämt mig för att rida på förmiddan men ute står regnet som spön i backen så jag  har ingen vidare lust.
Jag tvättade lite igår så jag BORDE ta och stryka lite och vika tvätt. Men inte det heller känns någe lockande.
Skulle vara skönt att bara lägga sig och kolla på en film och slappa lite.

Ja, ja vi får väl se hur dagen blir!

Tjingelong!!

ÄÄÄÄnttliiigen!

Så nu var man äntligen igång med sin egna blogg. Har så länge tänkt skaffa mig en blogg men ni vet hur det är. Det blir aldrig av och dagarna bara rinner iväg. Men så idag blev jag så inspirerad av min vän, som skaffat sig en blogg. Att jag äntligen fick ändan ur och tog tag i det.


Som sagt så är man ju grön på det här med att skriva på en egen blogg.  Så ni får väl ha lite övereende med detta ett tag.

Dan i dag har rullat på som vanligt . Var och "skakade" lite på vibbhälsan i morse och sen åkte jag och köpte en till vit stol. Var ju och inhandlade en vit gammal pinnstol igår. Det var tänkt att denna stol skulle stå ute med lite blommor och lykta på men så blev inte fallet.
Det visade sig att den passade perfekt till vårat nya köksbord. Nya och nya det är det ju inte precis. Det har vi fått ärva efter min man Pers mormor.
Det blev jättebra tycker jag.

Nej nu måste jag hoppa in i duschen
Ska i väg på ett föräldrarmöte på barnens dagis.

Ha det bra till nästa gång.Här är mitt senaste inköp

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0