Slöar dag

Det vart rätt sent igår. Vi följde ju med våra vänner hem och käkade lite och så. Det var så trevligt och barnen lekte så otroligt bra. Vi märkte knappt av dom på 4 timmar, och dom hade knappt tid att ta en paus i lekandet för mat.
Så idag är vi alla lite trötta, jag och barnen klev upp efter 8 och pappa har nyss kommit upp.
Det får bli en slöar dag idag, jag tror vi ska försöka sova lite middag och så, i alla fall barnen, så vi orkar med kvällen och natten!
Så här såg det ut i morse när barnen låg och slöade framför tv i sina saccosäckar och kollade på "rory"


Bilder från Ekbacksbadet








Alice var som en fisk i vattnet direkt men Axel var lite avvaktande. Och när vi först klev i så höll han mamma så hårt om halsen så jag höll på att strypas. Men som ni ser på bilderna så släppte det till slut och han vart tuffare. Han åkte ju tom watersliden, minst 10 ggr !
Och förrsten jag hittade tillslut bikinin så även jag kunde bada.

Utflykt

Idag blir det en utflykt till Ekbacksbadet i Arboga. Vi ska träffa våra förra grannar där och bada ett par timmar. Sen följer vi med dom hem och käkar lite. Vi träffas allt för sällan nu när dom nästan bor i Strömsholm. Men när vi gör det är det jätte trevligt och barnen leker jätte bra!

Barnen började packa sina väskor redan i går kväll, dom väntar ivrigt. Och jag irrar just nu omkring och tokletar efter min bikini. Har städat undan den på något bra ställe men var???
Börjar känna mig lite smått nervös för hur det ska sluta. Ska jag behöva stå och titta på??!
Bäst jag fortsätter letandet!


LEK för hela slanten

Idag har det bara varit massor av lek. Först lekte barnen jättebra tillsammans inne på fm. Så efter lunchen gick vi ut och då kom en granne förbi så dom lekte ute i nästan 2 timmar. Och vid 5 tiden fick vi främmande av en som bott här på gården tidigare med en liten tjej i Axels ålder så då lekte barnen i 2 timmar.
Så strax efter 7 var det bara att ta på pyjamas och vid halv 8 så sov båda barnen, helt ovaggade!

Imorgon har jag en del ärenden på fm inne i stan. Ska till arbetsförmedlingen, träna och sola.

På em planerar vi att åka och hälsa på Yoanna, Alice är lite sugen på att rida. Det var ett tag sen nu.
Hoppas bara att det inte är så himlans kallt bara.

Kom nyss hem från stallet och där visade termometern -9,4 grader. Brrr!!

Julen över

Jaha nu är julens dagar över. Tur man är ledig ett tag så det blir mer lugna dagar och tid att umgås med familj och vänner. Per ska inte börja jobba förrän den 7/1. Dessa juldagar bara "flög" förbi.

Jag har varit i stallet på morgonen och när jag kom hem så sov fortfarande hela familjen så då passade jag på att sätta mig vid datorn ett tag. Det blir helt upp och ner nu för barnen med sena kvällar och så har dom ändå vaknat tidigt på morgonen men nu kanske dom tar igen det idag! Får hoppas det för dom är så trötta och gnälliga.

På juldagen var min mamma och hennes man här och käkade, men det blev ingen julmat då. Jag hade gjort lite kryddkorvar, kycklingklubbor, pot.gratäng  sallad och bröd.
Barnen fick en damsugare och Vileda skurset med soppborste och skurhink på en vagn. Det hade dom önskat sig och OJ vad dom har lekt och städat. Aldrig har jag väl haft så rent!!!! LER!
Nu kan jag få hjälp med flyttstädningen.
Apropå flytt så började jag packa min första flyttkartong igår. Tyckte att jag lika bra kunde packa ner fin/julporslinet i kartong  i stället för att ställa in det i skåpet igen.
Vi har också börjat rensa lite så ev. ska vi ta en tur till "tippen" idag och slänga lite.

Igår kväll var hela familjen och farmor och farfar i kyrkan på en julkonsert. Min goda vän J skulle sjunga med sin kör "GRACE" och sen sjöng hon lite solo.
Det var jätte mysigt, vilken stämmning med alla vackra julsånger. Man önskar man kunde sjunga!!
Axel tyckte nog det var mindre roligt för han somnade i min famn. Men Alice höll ut och var jätteduktig och satt still och var tyst. Hon gillar verkligen musik och att sjunga. Funderar på om hon ska få börja i barnkören till hösten.

Nu blir det några lugna dagar. Ska plocka och rensa lite, kanske packa lite. Tvätta och bara vara med barnen och leka.
Så blickar vi framåt mot nyårsfirandet!!


Tomten kom!

Julaftonen är förbi och i vårt hus hade i alla fall barnen varit snälla så jultomten (pappa Per) kom!
Alice avslöjade honom direkt när han kom gående upp på gården. Sen sa hon hela tiden att det är ju pappa jö!
Så henne går det inte att lura. Till nästa år får vi hoppas att vi får besök av den riktiga tomten!!
Barnen fick många fina julklappar som varsin saco sitt säck, karokee, barnalfapet, dockservice i porslin, cars, grävmaskin, byggare bob och en hel del kläder, det tycker mamma är bra. Kanske inte lika uppskattat av barnen förstås.
Axels bästa var en sopbil och Alice bästa var kläder till "skrållan" Ja dom är roliga, uppskattar helt andra saker än man själv!
Mamma och pappa fick också något paket. Jag fick ett par nya addidas gore tex skor, nya pyjamas i flanell, en svart top och pengar. Per fick en parym, deo en morgonrock, strumpor.
Efter all julmat samlades vi alla runt karokeen och provade den. Och vem var det som fastnade där och sjöng mest, jo jag såklart!! Och efter en stund blev det "guitarr-hero" och då spelade tom morfar.

Kvällen fick ett abrupt slut vid 21.30 då Alice ramlade ner i trappen och skrämde slag på oss alla. Det gick bra men det så så hemskt ut och kunde gått riktigt illa. Nu blev det mest en blå och svullen fot och massor av tårar
Barnen var då jätte trötta så alla beslöt sig för att dra sig hemåt.


Men vi är alla jättenöjda med dagen.


GOD JUL

Nu är det äntligen dagen som vi så länge väntat på.
Hela vår familj har varit på Kristinelund på familjegudstjänst . Det är så mysigt med barnkören som sjunger och så berättar prästen om jesu födelse för barnen och dom får vara med och bygga upp julkrubban.

Och med just en bild på krubban vill jag Önska er alla en riktigt GOD JUL
(Och hoppas ni varit snälla så tomten kommer till er!!)



Ny tävling



Klicka på bilden för att vara med och tävla om ett sött hjärta!

Redo för julafton

Nu tror jag att alla i vår familj är redo för julafton.

Alice och jag var på en liten turne in till stan, jag köpte ett par nya strumpbyxor till imorgon, vi var på bolaget och så handlade vi det sista.
När vi kom hem så fikade vi med lussebulle som vi köpt. Då vi redan ätit upp dom vi bakat.

Vi har nyss grilerat skinkan. Och Per och Alice har provsmakat den och den fick godkänt!

Axel ar redan somnat. Så fort Alice har somnat så ska vi lägga alla julklappar under granen. Så dom ligger där imorgon när barnen vaknar. Det är en tradition vi har. Alice har pratat om det hela dagen, att tomten kommer med julklapparna i natt när hon sover.

Hjulet är på plats i köket. Så nu är vi nog redo för "den stora dagen" hela familjen.

                                                                  

Arbetslös igen!!

Jaha nu var man arbetslös igen då. Jag sa upp mig idag. Vill inte gå in på detaljer men det var mcket som inte fungerade och jag mådde inte bra. Det är ett tufft beslut att ta idagens tider men jag har funderat och funderat och pratat med Per. Och till slut så bestämde jag mig, jag kan inte gå i nått som inte känns bra.
Men ¨så här efteråt så känns det som en sten släppte från hjärtat. Nu kan jag koppla av och njuta av julen med min underbara familj!!

Dan före dopparedagen

Jaha tänk vad tiden går fort ändå! Nu är det bara en dag kvar till julaftonen.
Och idag är det den stora "fejardagen" Jag har ju jobbat i över en vecka nu, det var ju min helg också så idag är jag ledig och har en del att så i. Är klar med alla julklappar och vi har storhandlat, dock glömde jag endel grejer som jag måste komplettera idag. Och så ska jag städa hela huset. Det är mycket grejer som har blivit liggande på fel plats om man säger så. Har 2 julklappar som ska slås in. Sen ska "hjulet" sättas upp i köket. Vi har ett gammalt hjul som Per alltid haft på julaftonen sen han var liten så det är en tradition att det ska sättas upp. Får återkomma med bild till kvällen, när den är på plats.

Lika bra att sätta fart med alla bestyr, så kanske man hinner bli kla till kvällen och kan få sätta sig i soffan och mysa en stund.

See you later

JUL I VÅRT HUS

Nu är det jul i vårt hus!

Idag har jag pyntat det sista .

Per och Axel var i skogen i more och hämtade en julgran. Jag var rätt missnöjd med den. Tyckte den blev för stor i vårat lilla vardagsrum. Men när vi sen fick klä den blev det helt okej.

Alice och jag har gjort smällkarameller. Men fast man gjort massor sånna när man var barn kom jag knappt ihåg hur man gjorde. Men det blev "något" i alla fall.




Här får ni lite smak av julen i vårat hus.

Äntligen

Äntligen har vi lyckats få tag på våran mus på vinden.
Vi har ju haft besök på vinden en längre tid som vi uppenbarligen matat med ost, eftersom han jämt lyckats äta upp osten utan att fastna i fällan. Men efter att han ätit på en del julklappar och på min hissgardin så tröttnade jag.
Vi fick råttgift från anticimex. Som dom äter av och sen dör inom någon dag. Men dom kan lägga sig var som helst.
Och det fick jag uppleva idag. För i jullådan mitt bland smällkarameller och kulor låg 2 små möss. Snacka om att jag skrek. Per kom springande och trodde väl att jag slagit mig.
Fy vilka hemsk små djur, kan inte förstå dom som vill ha dom som husdjur.

Dansbandskampen

Det blev visst  "dansbandskampen" igår i alla fall. Fast inte i Strängnäs utan på junibacken.
Det var väldigt trevligt att sitta och småprata lite med fam. C. Det var så himla länge sen så vi hade en hel del att "skvallra"om. Så det jag tänkt skulle bli en kort visit blev några timmar och en kopp te med pepparkaka och lussebulle. En sån skön och trevlig kväll!

Lugnt och skönt

Per och barnen är hos farmor och farfar och käkar. Jag stannade hemma, har jobbat och var helt slut och sen behövde jag pyssla lite hemma. Julpynta lite och slå in julklappar. Nu är jag äntligen klar, det tog mej över en timme och slå in alla julklapparna. Hade tänkt lägga mig i ett varmt bad och koppla av men nu hinner jag inte det. Ska upp till J på Junibacken en sväng och lämna en tavla hon beställt och sen ge henne en liten present, hon fyller i morgon. Sen blir det väl lite "skitprat" också då det verkligen var länge sen vi sist sågs.

Skulle egentligen ha varit på julfest ikväll med jobbet men det blev inställt! Tråkigt det hade vart kul. Fick höra att det var planerat att vi skulle åkt på finalen på dansbandskampen, dansband är ju inte alls min grej. Men det hade nog varit skoj ändå.

Imorgon ska vi ta in och klä julgranen. Så jag återkommer då, kanske med lite bilder!!

Trevlig helg!

Lucia

I går kväll var vi med på ett luciatåg på travet, jag och barnen. Jag körde en shettis och barnen åkte med. Sen gick dom runt bland publiken och delade ut pepparkakor.
Tänkte visa er lite bilder

Hästen vi körde  



Mina små söta pepparkaksgubbar




Och så här slutade det hela i bilen hem!!



Det är jobbigt att vara pepparkaksgubbe och travkusk, tyckte Axel.

JULKORT

Just nu sitter och jag och skriver julkort. Brukar försöka att skicka  några varje år till släktingarna, oftast med ett kort på barnen. Kom på att det är sista dagen imorgon att posta dom med julfrimärken så det vart lite panik. Tur att jag hade dom klara i alla fall.

På em. har jag jobbat på dagis . Kul med snö, vi var ute och åkte pulka ett tag. Men efter alla barnen gått hem ska man städa också så det vart sent idag. Nu är barnen jätte trötta så jag ska gå och hjälpa till med nattningen.

SEE YOU!

Tävlingsdax igen

Jag tycker det är så kul med alla tävlingar man kan hitta överallt.
Denna jul-iga ljusstake vill jag vinna!



Tävla här

Nu ska vi fika med nybakade pepparkakor och varm glögg!

Glitter och Glamour

Vilken dålig fotograf jag är!!! Inte enda bild från lucia blev någe bra så jag kan visa er.
Ikväll ska jag på tjejfest med temat "glitter och glamour". Får se om jag lycka få till någon skaplig bild där då!

Vi har nyss bakat pepparkakor, motorcyklar och prinsessor. Barnen fick formarna i julklapp från dagis.
Nu är Per ute med barnen  och leker i snön och jag ska snart börja förbereda mig för kvällen. Men passade först på att titta in till er en liten stund.

Veckan som gått

Veckan som gått har varit ganska fullspäckad, med jobb, luiafiranden m.m
Tänkte visa er någon bild senare från vårt luciafirande på dagis i Onsdagskväll.

Idag är det massor med snö ute och jag planerar att gå ut och leka lite i snön och ev. åka pulka.
Men jag har även tänkt baka lite pepparkakor och julbröd. För nu nästa vecka jobbar jag och även nästa helg och måndagen den 22/12. Så det gäller att förbereda lite.
Vi firar ju alltid jul hemma hos oss allihopa. Vi blir 9 personer som ska få rum i vår lilla "stuga" bland gran och alla paket!
Men det är lättast så med barnen och hästarna att vara på hemmaplan.

Västerås

Sitter här vid datorn med en kopp te och kollar mailen m.m
Idag är jag ledig och ska "jobba" på hemtjänsten i Västerås. Jag ska åka till farmor och hjälpa henne med en del grejer.
Hon måste ha nytt leg, vi ska köpa en ny jacka och lite till. Sen ska hon bjuda mig på julbord. Det blir mitt första och troligen det enda i år. Jag älskar julmat så det ska bli gott.

Fina halsband







Gå in på barnshoppingbloggen och tävla om ett jättefint halsband. Kanske en kul julklapp!

Myrstack i magen

Just nu mår inte Axel så bra. Det hela började i fredags när vi var in till stan. Vi käkade Mc Donalds och då åt han men sen så vart han så hängig. Och somnade i vagnen mitt på stan.
Nu har han haft så ont i magen och inte ätit sedan dess. Han har kräkts 2 ggr och på nätterna är det som han har en hel myrstack i magen. Det bara kryper i honom och han snurrar och är så ledsen. Man känner sig så hjälplös när man inte kan göra något. I natt hjälpte inte ens "alvedon".
Så när den ena börjar bli bättre bilr den andra sjuk i stället. Kul! Imorgon får Per vara hemma och "vabba".

I Fredags vart jag nästan klar med mina  julklappsinköp. Vart riktigt nöjd faktiskt, hade sånt flytt. Just dom grejerna som jag skulle ha var det erbjudande på eller typ. 20% osv.  Hittade allt utan något direkt letande oxå så det var skönt.

Tokiga

Tänkte jag skulle avslöja en hemlighet för er i dagens snöväder!!

VI SKA FLYTTA!!  Ni är tokiga säger en nog en del. Lagom som vi börjat komma i ordning här. Men men nu har vi ältat detta fram och tillbaka i 2 veckor och varit och kollat på huset 2 ggr så nu har vi bestämt oss för att ta det.
Men det blir inte  så lång flytt den här gången heller. Vad kan det bli? 1 km kanske, till andra sidan gården, till GRANBACKEN.
Vi får ett större hus, jag en ordenlig tvättstuga med massor av förvaring, 1 extra rum, inglasad altan och carport.
Så det finns saker som väger upp. Klart vi kommer att sakna vår lilla stuga, vedspisen och våran tomt.
Men men man kan inte få allt.

Flytten blir nog beräknad till mitten av Feb eller senast till 1:a Mars i alla fall. Vi ska rusta först. SÅKLART!!
Det ska bli kul, men mycket jobb också.


Nu ska jag och Alice ge oss ut i snövädret och ner till stallet en stund.

KRAM


Teater

Idag var jag med ALice och dagis på en teater i skolan, midvinternatt hette den och handlade om hur man firade jul förr i tiden. Den var rätt kul faktiskt.
Sen åkte vi till Västerås och hälsade på gammelfarmor en stund och fikade med en sandwich "pepparkaka". Någon som smakat den?? Den är jättegod!

På kvällen har vi varit på Isstadion och åkt skridskor hela familjen, ja alla utom mamma åkte skridskor. Och jag som har tävlingsåkt tidigare. Det är ju så man skäms. Men nu är man så vinglig.
Efter det handlade vi på Ekängen och Alice tog en lott och vann en glasljustake med ett rött hjärta på. Per köpte direkt 4 trisslotter och lät Alice skrapa. Men vad hjälpte det, man blev inte miljonär den här gången heller!

Nu måste jag kolla in böndera på tv.

See You

Julshopping

Idag har jag, Alice och Malin varit och julshoppat. Hittade en lyftkran till Axel, och en julklapp till min bror. Höll på att skriva det här, men jag vet att han läser min blogg ibland så det hade ju inte varit så lyckat.
Sen såklart hittade jag grejer till mig själv, som jag egentligen inte alls skulle handla till. 2 Vita korgar med svart tyg med vita stjärnor och en pläd till soffan med stjärnor, lite värmeljus och en stormlyckta.
Nu har jag inte många juklappar kvar; till pappa(morfar), 1 till Axel och min kära man. Vi brukar inte köpa julklappar till varandra men jag vill ändå köpa något från barnen. Men jag vet vad jag ska köpa för en gångs skull. Det brukar alltid vara så svårt.
Nej nu väntar sängen på mig. Har haft 2 jobbiga nätter med barnen i sängen. Så jag är rätt trött. Hoppas man får sova hela natten själv, ja inte helt själv förstås utan brevid Per.

GODNATT

RSS 2.0